ΕΠΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΔΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΤΥΛΙΞΕ ΤΟ ΜΥΤΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΑΠΑΣΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ - Ο.Ε.Α. ΙΑ' 1988

Friday, August 23, 2013

Έφριξε το Reuters με αυτά που είδε στα εξάρχεια!

14/8/13




«Κοντά στα αθηναϊκά ερείπια όπου γεννήθηκε η δημοκρατία πριν από 2.500 χρόνια, νέοι αναρχικοί προτίθενται να ανατρέψουν το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. 

Συζητούν σε ένα καφέ, όπου η μπύρα είναι φθηνή και τα έργα τέχνης απεικονίζουν αυτοκίνητα της αστυνομίας που πυρπολούνται»: έτσι αρχίζει το Reuters το αφιέρωμά του στα ενδότερα των «βίαιων νέων αναρχικών ομάδων της Ελλάδας». 
«Με μια πρώτη ματιά» γράφει το άρθρο «το K*Vox που άνοιξε πριν από ένα χρόνο από αναρχικούς μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο καφέ στην μποέμικη γειτονιά της Αθήνας, τα Εξάρχεια. Αλλά μέσα οι αφίσες δείχνουν αντάρτες με όπλα και έναν κύκλο με το γράμμα Α. Πρόσφατα, μια καλοκαιρινή μέρα, το καφέ ήταν γεμάτο όταν κάποιος εισέβαλε καλώντας σε βοήθεια, διότι σε παρακείμενο κατάστημα επιτίθεντο ακροδεξιοί ακτιβιστές. ‘Είναι τώρα ή ποτέ. Εάν δεν κάνουμε κάτι τώρα, τίποτα δεν θα αλλάξει’, λέει ένας αναρχικός».

Και συνεχίζει: «Τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα έχoυν επικεντρωθεί στο ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει αυξήσει τη δύναμή της στο 14%. 
Ωστόσο, η οικονομική κρίση της χώρας είναι η κινητήρια δύναμη και για τον εξτρεμισμό από τα αριστερά. Οι αναρχικές ομάδες έχουν ως στόχο να ανατρέψουν το πολιτικό σύστημα, λέγοντας ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο των πλουσίων, και κερδίζουν ολοένα και περισσότερη δημόσια υποστήριξη. 
Πολλοί αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί – η λέξη προέρχεται από το ελληνικό ‘Αναρχία’ ή την απουσία της αρχής – λένε ότι είναι ειρηνιστές, αλλά ορισμένες ομάδες έχουν τύψεις σχετικά με τη χρήση βίας».

Το άρθρο αναφέρεται και στην ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη, στις 7 Ιουνίου στη Δάφνη, μια επίθεση της οποίας την ευθύνη ανέλαβε η Συνωμοσία των Πυρήνων Φωτιάς, όπως και τη βόμβα στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου, την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, τα γκαζάκια σε σπίτια και γραφεία πολιτικών. Όπως γράφει, 527 εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις έγιναν το 2012 και 254 κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους. 
«Οι αρχές κατηγορούν τους περισσότερες αναρχικούς και αριστερές εξτρεμιστικές ομάδες», γράφει. Οι αριθμοί αυτοί συγκρίνονται με τις 542 εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις σε 12 χρόνια, από το 1974 έως το 1986, «όταν η Ελλάδα είχε μια φήμη για την εκτεταμένη βία από αριστερούς αγωνιστές, αν και οι επιθέσεις κατά την περίοδο αυτή είχαν πιο αιματηρά αποτελέσματα».

Η ομάδα με την μεγαλύτερη δράση κατά το δημοσίευμα, είναι οι Συνωμοσίες των Πυρήνων της Φωτιάς, που κατηγορούνται από την αστυνομία για 150 εγκληματικές πράξεις από το 2009. Όπως γράφει, «έχουν συλληφθεί πάνω από 30 ύποπτα μέλη από το 2009». «Οι αναλυτές λένε ότι η νεότερη γενιά των αναρχικών προέρχεται από πλούσιες οικογένειες και αδιαφορεί για την ιδεολογία. Πολλοί είναι μορφωμένοι, δυσαρεστημένοι νέους που περιγράφουν συχνά τον εαυτό τους ως ‘μηδενιστές’, σε αντίθεση με τους μαρξιστικής έμπνευσης μαχητές της άκρας αριστεράς του παρελθόντος […]

Μία ένδειξη της φιλοσοφίας της ομάδας είναι το φυλλάδιο του 2011 που αποδίδεται στις Συνωμοσίες. Γράφει: ‘Ο καθένας μπορεί να μάθει και να επινοήσει τρόπους για να κλέψει αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, να κατασκευάσει πινακίδες, δελτία ταυτότητας, επίσημα έγγραφα, να απαλλοτριώσει αγαθά και χρήματα, να μάθει την χρήση πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών’».

Ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι με κάποιους τρόπους οι Συνωμοσίες είναι πιο επικίνδυνες από τον Επαναστατικό Αγώνα, που εμφανίστηκε το 2003. Τρία αυτοαποκαλούμενα μέλη του συνελήφθησαν το 2010 και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Οι αρχές λένε ότι η ομάδα, η οποία κατηγόρησε το καπιταλιστικό σύστημα και τους διεφθαρμένους πολιτικούς ότι βύθισαν τη χώρα σε κρίση, έχει διαλυθεί. ‘Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει’, λέει ο πρώην αξιωματούχος. ‘Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είναι πιο άγρια, πιο επιπόλαιη και θα μπορούσε να προκαλέσει ατύχημα. Δεν πρέπει να υποτιμούμε ότι η οργάνωση αποτελείται από πολύ θυμωμένος νέους που δεν έχουν τίποτα να ελπίζουν’, καταλήγει».

Αναφορά γίνεται και στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. «Για πολλούς νεότερους Έλληνες αναρχικούς, το σημείο καμπής ήταν το 2008, όταν από πυρά αστυνομικού έπεσε νεκρός ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια. Η δολοφονία του γιου ενός κοσμηματοπώλη που μεγάλωσε στην αριστοκρατική αθηναϊκή συνοικία Ψυχικό προκάλεσε ταραχές επί σειρά εβδομάδων. Ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε καταδικάστηκε για φόνο. Ο Νίκος Ρωμανός, στενός φίλος του Γρηγορόπουλου που ήταν μαζί του τη νύχτα που σκοτώθηκε, συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με άλλους τρεις υπόπτους για ληστεία σε τράπεζα. Δήλωσε ότι είναι αναρχικός, αν και αρνείται ότι είναι μέρος μιας ένοπλης ομάδας.

Δημόσια αντίδραση, μεγάλη, προκλήθηκε από αυτό που πολλοί ονόμασαν photoshop της αστυνομίας στους μώλωπες των συλληφθέντων. Οι τέσσερις έγιναν ήρωες και η αστυνομία αρνήθηκε τον ξυλοδαρμό, λέγοντας ότι οι τραυματισμοί προήλθαν από την αντίσταση που πρόβαλαν οι ύποπτοι κατά τη σύλληψη».

«Η συμπάθεια του πολιτών ήταν εμφανής και για το φερόμενο ως μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς Κώστα Σακκά, που αρνείται πάντως ότι είναι μέλος» συνεχίζει το άρθρο. «Λέει ότι είναι αναρχικός και ξεκίνησε απεργία πείνας τον περασμένο Ιούνιο για να διαμαρτυρηθεί για την επί 31 μήνες κράτησή του χωρίς δίκη. Τον Ιούλιο, ένα δικαστικό συμβούλιο αποφάνθηκε ότι Σακκάς είναι ελεύθερος με εγγύηση για λόγους υγείας. Η υποστήριξη για τους αναρχικούς ήταν εμφανής και τον Ιανουάριο, όταν η αστυνομία εισέβαλε στη Βίλα Αμαλία που τελούσε χρόνια υπό κατάληψη. Η επιδρομή έφερε 10.000 διαδηλωτές στους δρόμους».

«’Ξέρουμε τι θα μας προτείνουν και δεν μας νοιάζει’, λέει ο 34χρονος Χρήστος Τσάκαλος, αυτοαποκαλούμενο μέλος των Πυρήνων. ‘Έχουμε πει ότι είμαστε μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων Φωτιάς, ώστε να προχωρήσουν και να μας καταδικάσουν’. Ο Τσάκαλος είναι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ηγέτης των Πυρήνων, αν και η αναρχική ομάδα αρνείται ότι έχει ηγέτες. Πέρυσι καταδικάστηκε σε επτά χρόνια στη φυλακή για συμμετοχή σε ‘τρομοκρατική’ ομάδα. Σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, είπε ότι η ποινή ήταν τόσο μικρή που τον κορόιδευαν οι ‘σύντροφοί’ του».






http://www.reuters.com/article/2013/08/14/us-greece-anarchists-specialreport-idUSBRE97D0AK20130814
http://www.antinews.gr

No comments:

Post a Comment

Επιτρέπεται και προτρέπεται ο σχολιασμός (αναβίωση των κοινών, μίας έννοιας η οποία χάθηκε στις μέρες μας) εφόσον μόνο δεν είναι πολιτικά ορθός. Είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε κάθε απορία σας σχετικά με τα προβεβλημένα θέματα που ταλανίζουν τον τόπο μας και να συνεισφέρουμε απο πλευράς ενημερώσεως, αφυπνίσεως και όχι μόνο με ειλικρινή διάθεση. Για περαιτέρω ενημέρωση και επαγρύπνηση σχετικά με τα τεκταινόμενα και τη γενικότερη εικόνα των εξελίξεων αυτό το καιρό στη χώρα μας μπορείτε να εγγραφείτε στον καινούριο στο χώρο ιστότοπο μας, αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτό το σκοπό. Ευχαριστούμε εκ του ιστολογίου! Δύναμις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

(Ψωμί -) ΠΑΙΔΕΙΑ (- Ελευθερία) (3) 11 φρεγάτες (1) 3ΠΠ' (5) 3ΠΠ΄ (1) 4η Αυγούστου και Τρίτος Ελληνικός Πολιτισμός (3) 5ος Γύρος Ληστοσυμμοριτισμού (15) Acceleratingly Incoming Hellenic Genocide! (3) Anonymous (Gnostous-Agnostous) (1) BLACKWATER (1) Codex Alimentarius (1) Drag Nach Osten (4) E.N.D. (3) Ergenekon (2) G.H.REES. (1) Khan Gluxberger (1) Mark Twain (1) Mind the GAP (1) Mordechai Vanunu (1) N(A)SA (2) NATO (1) NAVTEX (1) PHILIP SCHNEIDER (1) Republish Immediately before the High Treason! (3) SEEBRIG (1) UCK-UCC (10) Voyager Stagnation (3) Αγία Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (1) Αζερμπαϊτζάν (1) Αίγυπτος (5) Άκης Τσελέντης (2) Αλ Κάιντα (3) Αλέξης Γρηγορόπουλος (1) Αληθής Ιστορία (22) Άλωση Κχανσταντινουπόλεως (1) Αμερικανό-Τουρκικές Σχέσεις (2) Αμυγδαλέζα (4) Άμυνα-Ασφάλεια (23) Ανεργία (1) ΑΝΤΑΡCIA (3) Αντιρατσισμός (9) Αντιρατσιστικές Κλοπές (2) Αντιρατσιστική Βία (34) Αντιρατσιστική Βιασμοί (1) Αντιστροφή Ηλιακού Μαγνητικού Πεδίου (1) ΑΟΖ (1) Απάτσι (1) Αποκρατιδιωτικοποίηση 902 σε χέρια Καπιταληστών (7) Αποκρυπτογράφηση Εγκεφάλου (1) Αρ. Γκούμας (1) ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ (12) ΑΡΘΡΑ/ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ (1) Αριστερό Κράτος-Παρακράτος (26) Άρση Ασυλίας Πρώτης Κατοικίας (2) Αρχαία Ελλάδα (10) Αρχαία Ελλάς (1) Αρχέγονη Γνώση (1) Άσαντ βάστα γερά! (6) Ασσυρία (1) Αστροφυσική (1) Αστυνομικό Δελτίο (1) Αυτοκτονίες (1) Αφοπλισμός (2) Βιολογία (4) Βίτσι-Γράμμος (2) Βοθρολυμαίος (3) Βόρειος Ήπειρος (2) ΒΠΠ' (3) Βρετανία (3) Γαλλία (1) Γενοκτονία προ των Πυλών (45) Γερμανία (4) Γεωπονία (1) Γεωργία (3) Γκαρωντύ (1) Γλωσσολογία (2) Γύφτικη Ασυδοσία (1) Δάνεια (1) ΔΕΣΦΑ (2) Δημογραφία (1) Δημοκρατία-Οχλοκρατία (1) Δημόσιο (2) Διατροφή (1) ΔΝΤ (3) Δούρειος Ίππος Χριστιανισμού (2) Δραγασάκη μάζεψ' τα παιδιά σου (2) Δράκουλας (1) Εγκλήματα ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ (3) Εγκλήματα Πολέμου (2) Εγχώρια Οικονομία (12) Εθνάρχης Μεταξάς (2) Εθνεγερτήριο Σάλπισμα (2) Εθνική Αντίσταση (1) Εθνικισμός (1) Εθνομηδενισμός (7) Εθνοφυλακή (2) Εισαγώμενη Ψυχοπάθεια (38) Έκθεση Goldstone (1) Εκλεκτός Λαός του Θ-ού (14) Εκλογές (1) Εκλογές Σεπτέμβρη-Οκτώβρη (7) ΕΛ.ΑΣ (1) ΕΛΔΥΚ (1) Ελεύθερη Βούληση-Κομπατιμπιλισμός (1) Έλληνες Κομμουνιστές (3) Ελληνική Ομορφιά (2) Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα (2) Ελληνο-Αιγυπτιακές Σχέσεις (1) Ελληνο-Αμερικανικές Σχέσεις (11) Ελληνο-Βρετανικές Σχέσεις (1) Ελληνο-Ισραηλινές Σχέσεις (1) Ελληνο-Συριακές Σχέσεις (1) Ελλήνο-Συριακές Σχέσεις (1) Ελληνο-Τουρκικές Σχέσεις (4) Ελληνορωσσικές Σχέσεις (1) Εμπόριο (1) Εμπόριο Οργάνων (1) Εμπρησμοί (8) Εμφύλιος (2) Ενέργεια (1) Ενοποιημένες Ορθές Επιστήμες (4) Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή (2) Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο (32) Εξωτερική Πολιτική (10) Επανάστασις 21ης Απριλίου (1) Επέτειος Δημοκρατικού Πραξικοπήματος (1) Επιχειρηματικός Κόσμος (1) Εργασιακή Απασχόληση (2) Ερντοάν (7) ΕΡΤ (1) Ερυθρά Τρομοκρατία (11) ΕΥΠ (1) Ευρωπαϊκός Πολιτισμός (1) Έφεδροι Ειδικών Δυνάμεων (1) Εφοπλιστές (1) Ηλεκτρική Καρέκλα στους Θρασύδειλους Ψυχοπαθείς Βιαστές Ψυχών (4) Ηνωμένα Έθνη (1) ΗΠΑ (4) Θρησκεία (9) ΙΚΑ (1) Ιλλυθιοί (22) Ινδία (2) Ιράκ (2) Ιράν (2) Ισλάμ Θρησκεία της Ειρήνης (11) Ισλαμική Αδελφότητα (11) Ισλαμική Ένοπλη Εξέγερση εν Ελλάδι (11) Ισραήλ (4) Ιωαννίδης (1) Κάλυμνος (1) Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος (8) Καστρόικα (1) Κατασκοπεία-Πράκτορες (2) Κατασκοπία-Πράκτορες (1) ΚΙΝΑ (1) Κίνα (6) Κίσινγκερ (1) ΚΟΙΛΗ ΓΗ (1) Κοινωνική Μηχανική (1) Κόντε μπεν Ντόντολο (1) Κόσοβο (2) Κουνέλης (1) Κουρδιστάν (7) Κρατικός Μηχανισμός Αποσύνθεσης (1) Κτηματολογικό (1) Κτηνοτροφία (2) Κυπριακή Τραγωδία (2) Κύπρος (10) ΛΑ.Ο.Σ (2) ΛαθρΟρκ!Εισβολή (15) Λευκή Γενοκτονία (6) ΛΕΦΕΔ (1) Λίβανος (1) Λιβύη (1) Λίστα Χριστοφοράκου (1) Μακάριος (1) Μακεδονία Ελληνική (1) Μακεδονία-Θράκη (7) Μαρξισμός (2) Μαρξιστική Υποκουλτούρα (10) Μέγας Αλέξανδρος (1) Μεγκάλο Αλμπάνϊα ΟΥΓΚ! ΟΥΓΚ! (και ένα μπανάνα ντώρο!) (4) Μέρκελ Κόκκινος Στρατός (3) Μεταπολιτευτικοί Μύθοι (2) Μη Πνευματιστική Μεταφυσική (1) Μικρασιατική Καταστροφή (1) Μιντϊακή Παραπλάνηση (1) Μισθοδοσία (1) ΜΙΤ (3) Μιχαλολιάκος Τετράγωνος Πακιστανός (7) Μνημόνιο (3) Μόρσι (2) ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ (1) Μπεή-Ομάρ (1) Μυρτώ (2) ΝΑΣΑ (1) ΝΑΤΟ (12) Νάτο (2) Νέα Αυτοκρατορία Κχανσταντινουπόλεως (3) Νέα(ανανεωμένη) Δημό...Κομμουνιστοκρατία (4) Νέο-Βαλκανικοί Πόλεμοι (12) Νεοελληνικά Παράδοξα (1) Νεοελληνική Οδύσσεια (18) Νεοελληνικό Σοβιέτ (18) ΝΕΡΙΤ (1) Νευρολογία (1) Νοσούντες Ομοφυλόφιλοι (1) ΟΑΣΑ (1) ΟΗΕ (1) ΟΗΕ Ισλαμική Αδελφότητα (1) Οι 300 (1) Οικογένεια (2) Ολοψεύτωμα (4) ΟΜΑΔΑ Ε (1) ΟΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ (43) ΟΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΩΣ (1) Ομόλογα (1) Οουμπάμα (10) Οπλικά Συστήματα (2) Οτσαλάν (3) Παγκοσμιοποίηση (13) Παιδεραστία (1) Πακέτο Στήριξης (1) Παναγιώταρος (2) Πανθρησκεία (1) Παπά-Μεθόδιε παρ'τους το σκαλπ!!! (1) Παπακωνσταντίνου (1) ΠΑΣΟΚ (2) Περίανδρος (2) Πετρούλα Κωνσταντίνου (3) Ποιος είδε Εσφιγμενίτη και δε το φοβήθηκε (4) Πολεμική Βιομηχανία (1) Πολεμική Διατριβή (1) Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας (1) Πολιτική Ανατολικής Μεσογείου (1) Πολιτική Ορθότητα (4) Πολιτική στα Βαλκάνια (8) Πολιτική Ψυχολογία (1) Πούτιν (1) Πούτιν Ενοποιημένες Ορθές Επιστήμες (1) Προδοσία Κύπρου (4) Πυρηνικά Όπλα (1) Πυρκαγιές (1) Πώληση Ληγμένων Προϊόντων (1) Ρατσιστικές Δολοφονίες (9) Ρατσιστικοί Βιασμοί (1) Ρωσία (6) Σαλόμ! Μπεκρί Μπουτάρ (4) Σαμαράς Μπεν Χιράμ (6) Σεισμοί (3) Σελήνη-Λεβάνια Ημι-Τεχνητός Δορυφόρος (1) Σερβία (1) Σκάνδαλα (1) Σκόπια Σκόπια μισκό (2) Σούδα (2) ΣΤΕΛΛΑΡΑΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ (1) Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙ(Ζ)Α (7) Σύνορα (1) Συντάξεις (2) ΣΥΡΙ(Ζ)Α (11) Συρία (22) Ταλάτ Χαν (1) ΤΑΠ (1) ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ (1) Τεκτονισμός (4) Τεχνολογία (1) το ΡΗΜΑΔι το θέατρο (1) Τον αράπη κι αν τον πλένεις... (2) Του Βοτανικού το... Τζαμί (1) Τουρκία (32) Τουρκίας (1) Τουρκικές Προκλήσεις (1) Τουρκο-Ισραηλινές Σχέσεις (1) Τουρκοτζόγλου Μπεν Ζελόν (7) Τράγκας (1) ΤΡΟΙΚΑ (2) Τσάμηδες Σκυλιά Αλβανοί (2) Τσατσόπουλος (1) Υγεία (4) Υεμένη (1) Υπογεννητικότητα (5) Φαρμακοβιομηχανία (1) Φορολογική Δήλωση (1) Φυλετική Διαπαιδαγώγηση (42) Φυλετική Προδοσία (4) Φυλετική Συνέχεια (11) Φυσικό Αέριο (3) Χρυσή Δύση (12) Ψυχή (1) Ψυχολογία (2)